12 July 2013

DIAM-DIAM SUDAAAH

Assalamualaikum!

Dear Muslims, Happy Ramadan al- Mubarak! ok, straight to the point. setiap Muslim percaya bahawa sebagai hamba, kita diberi peluang untuk merancang. namun ternyata, Allah SWT adalah sebaik-baik Perancang. kadang-kadang apa yang diharapkan tidak berlaku, bukan kerana Allah tidak mendengar rintihan kita. tapi sebab Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba- Nya ini, Allahu Rabbi. saya bukan apa, kadang-kadang saya rasa kurang selesa membaca status-status di FB yang menghebohkn hubungan cinta yang masih belum pasti antara putera dn puteri Islam. i dont say it is wrong to have the feeling of love towards your couple, TAPI kamu sedang menghebohkan sesuatu yang belum pasti. sesuatu yang bukan milik kamu, plus we dont know what is going to happen next. bole jadi hubungan yang dibina terputus di tengah jalan, dont you think that??

dear readers, you must remember! mungkin saja perkenalan dengan dirinya adalah sebagai ujian dari Allah untuk menguji ketahanan hati ini, atau mungkin juga kehadirannya adalah satu proses untuk mematangkan diri ini. So please, jangan kamu expect or meletakkn harapan yang tinggi dalam sesebuah perhubungan yang belum pasti. The most important thing is, tak perlu kot rasanya nk tayang-tayang pasangan kamu tu selagi dia bukan halal untuk kamu. dia masih milik ibu dn ayah dia, so jangan perasan yang kamu ada hak ke atasnya even kamu dn dia sudah mengikat tali pertunangan sekali pn! Biasa-biasa sudah ler, tkyh nk heboh-heboh. Sabar ye, nnti kalau dh kahwin you are WELCOME to do so. apa yang saya tulis ni bukan sebab saya cemburu tengok kebahagiaan yang terjalin antara putera dn puteri Islam, tapi sebab saya rimaaas. bukak FB je berjeler cerita tentang hubungan cinta yang masih samar-samar ni, kalau dh kahwin tkpe jugak kn. so lepas ni jangan tanya kenapa saya dh tkda dalam senarai kawan FB kamu, harap faham. teguran ini atas dasar pengalaman, mana yang baik jadikn pengajaran ye.
sekian, wasallm.

# elakkn pembaziran di bulan puasa, peringatan khusus buat si penulis blog ini! >.<