22 January 2014

WHY IS LOYALTY SO HARD TO FIND?

sebelum terlambat~
Assalamualaikum!

berdasarkan pemerhatian saya terhadap kes-kes (can't wait to handle it!) yang berlaku di Mahkamah Syariah, saya dapati Divorce Proceedings tersangatlah famous! dn kebanyakkan kes ini adalah disebabkn oleh kecurangan, tak kesah lah sama ada dari pihak suami atau isteri. sama je banyaknya, huhu. honestly, i feel so sad melihat kecurangan yang berlaku expecially situasi yang melibatkan orang-orang di sekeliling saya. saya kurang pasti, what they really want for a love that is given by Allah SWT?? they already have someone special yang menyangi dia, but still looking fr others! sanggup ke kamu berseronok di atas penderitaan orang lain, nauzubillahiminzalik. i really have no ideas bout it, what is the motif?? can anyone tell me, PLEASE? kalau benda ni dh berlaku sebelum kahwin, tak mustahil kes-kes di Mahkamah Syariah akan terus bertimbun nanti!

dear sisters, kamu perlu tegas memperjuangkn prinsip! jangan senang2 membiarkan hati kamu disakiti oleh lelaki yang tak pandai nk menghargai golongan yang sangat dikasihi oleh Allah dn Rasul- Nya ini, cuba fikir: kalau hati kamu dia tak bole nak jaga, apatah lagi diri kamu nanti! benar, wanita mudah jatuh hati kepada lelaki yang rapat dengannya. that is why laa kaum lelaki oii, jangan kamu layan seorang wanita lebih dari seorang kawan if you have no feeling of love towards her! tidak, saya bukan menunding jari kearah lelaki semata-mata. hmm, perempuan pn sama jugak. tau lah cantik, hot. tapi tkyh laa rajin sangat melayan lelaki-lelaki yang kononnya 'abg angkat' lah, 'teman tapi mesra' lah. kn kamu dh ada someone special, cukup lah tu. akhirnya nanti kena pilih sorang jugak, perempuan pulak ada kuata sampai empat. entahlah, kadang2 alasan yang diberi sangat tak masuk akal. suka-suka, apa you ingat perasaan ni macam main polis entry ke?? ohh man, please think bout your future! kalau dh camni perangai masa muda, apa nk jadi dengan keturunan kamu nanti? institusi keluarga yang baik bermula dari pemilihan ibu/bapa yang baik, please be matuared! and dear Adam, kalau betul kamu mencintai seseorang wanita itu dn berniat untuk menikahi mereka- please make them special in the Eye of Allah SWT and Rasulullah SAW! 
sekian, wasallm.

 what goes around comes back around: BERANI BUAT BERANI TANGGUNG.