25 August 2014

SAY "NO" TO MCD!!

we try ok?
Assalamualaikum!

Allah. Gaza berdarah lagi, sedihnya tengok gambar2 kesengsaraan mereka di laman sosial. hm. nak cakap banyak pn tak guna, so cakap sikit jelah. dear readers, especially Muslims out there. peingatan fr myself jugaaaak, hm. jom lah kita cuba kuatkan iman dn hati untuk memboykot produk2 Israel, huh. yes, i know its not that easy. banyak kot barang yang menjadi kegunaan harian kita adalah barangan Israel, tapi slow2 lah. mula2 boycott ni dulu, pastu tu pulak. macam sekarang, McD dh terang2 sumbangkn keutungannya kepada Israel, then kenapa masih nk terus makan McD. benda ni akan jadi darah daging kita kot, tak rasa bersalah ke beli dn makan McD??

secara tidak langsung kita menyokong tindakan Yahudi Laknatullah membunuh saudara2 Islam kita yang berjuang bermatia-matian mempertahankn tanah air para Anbiya', dnt u feel empathy?? betul… u cud see human, a lot of human! but its hard fr u to see humanity, Allahu Rabbi. memang kita berdoa untuk mereka di Gaza, Palestine tapi tadi baru lepas kita melantak McD. perghhh, apa cer bro?? saya pun peminat tegar McD jugak dulu, serious No lie! tapi alhamdulillah, sekarang dh slow2 dapat buang McD dari senarai makanan peberet. why? because i feel guilty, saya sedap2 makan McD tapi sedara2 saya di Gaza dibunuh tanpa dosa. ya Allah, tak mungkin saya akan biarkan ini semua terjadi..!! as a Muslim kita kena percaya yang setiap tindakan kita di-Lihat oleh Allah, semua ini ada ganjarannya w/pn usaha kita sebesar biji zarah! So come on, put ur trust in Allah!