19 November 2012

BERSABARLAH GAZAKU!

we are here to support you!
Assalamualaikum!

ya Allah, tak sanggup rasanya nk menatap gambar-gambar kekejaman Israel terhadap saudara seagamaku di Gaza! but they are so lucky, Allah SWT choose them untuk berjihad. mereka dipilih untuk menentang musuh Allah dn mempertahankn masjid al- Aqsa, subhanAllah. mereka telah mewakili umat Islam di seluruh dunia untuk menjadi benteng pertahanan kepada kiblat pertama umat Islam dn juga masjid ketiga suci Islam, Allahu Rabbi. with cries of "Allahu Akbar", they cheered as rockets streaked overhead towards Israel. Allah. keep it up Palestians, teruskn perjuanganmu mempertahankn our holy land and mosque til ur last breath.

sehingga setiap daripada kamu gugur syahid, SYAHID! may Allah give you a beautiful house in the highest ranks of Jannah, ameen! to my beloved brothers and sisters, u guys dh buka mata kami untuk menanam impian memburu syahid di jalan Allah. mati hanya sekali, dn cara mati bagaimana yang paling indah kalau bukan mati syahid kn. u guys are so lucky, all praises to Him! i really hope i cud be there to give a smile, hug and shake hand dengan pejuang-pejuang Agama Allah ini. in sha Allah. dont worry, even satu dunia tidak peduliknmu, Allah is always there fr you! janji Allah itu pasti, kamu bantu Agama Allah. Allah will help you, =') =') =')
sekian,wasallm.

#  La Tahzan Palestinians, innallaha ma'ana! 

13 November 2012

BERTUAH MENJADI PUTERI ISLAM

HR Muslim.
Assalamualaikum!

hye, just nw im looking fr the isi fr my assignmnt then i found something yang agak special fr me! im so touched and realized that how lucky me and you (muslim girl out there) are to be born and be raised as a great muslim girl, huhu. thank you Allah, im so proud to be the one! as we all knw, seorang ibu adalah wanita. seorang isteri juga adalah wanita, dn seorang anak gadis semestinya seorang wanita. kn kn? beruntungnya seorang wanita Islam kerana, ehem! saat dia menjadi IBUsyurga berada di bawah telapak kakinya. awesome kn? terharunya, huhu. next, saat bergelar seorang ISTERI- dia melengkapi separuh agama suaminya. ya Allah, sweetnyaaa..!!

huhu, dn yang terakhir. saat dia dipanggil ANAK GADIS- dia membuka pintu syurga untuk ayah dn saudara-saudara lelaki dengan amal dn akhlak solehnya! wow, how lucky we are! im so proud again again and again, thank you Allah! so, memang terbukti beruntungnya seseorang yang bergelar wanita Islam. Islam sendiri telah mengangkat darjat wanita berada di tempat yang selayaknya, alhamdulillah. so girls, jagalah diri awak sebaiknya. hargailah keistimewaan dn ganjaran yang diberikan oleh Allah SWT terhadap puteri-puteri Islam, :')

# so boys, dont be jealous ok! >.<

07 November 2012

BERSYUKUR OK, BERSYUKUR!


Assalamualaikum!

"kenapa aku tak secantik dia..",
"kenapa aku tak pandai..",
"kenapa hidup aku miskin..",
"kenapa aku tak bahagia macam dia..",
"kenapa aku tak dilahirkan sempurna..". 

mak aih, banyaknya persoalan tentang pemberian Allah swt kepada kita! tak reti bersyukur ke, awat duk bandingkan kelebihan orang lain dengan apa yang kita ada? sesungguhnya manusia adalah makhluk yang paling cantik, paling indah dan paling sempurna ciptaan Allah swt. kalau kita faham konsep ni, tak perlu kot ada persoalan mengenai semua yang di atas nun. bila kita bandingkan kelebihan seseorang, akan timbul rasa iri hati dan dendam. jangan lah sampai macam tu, kita perlu percaya bahawa semua manusia adalah sama disisi Allah swt. hanya ketinggian iman yang membezakannya, bukan kelebihan yang dimiliki dalam faktor lain! tahukah kita, setiap kekurangan yang dimiliki sedikit sebanyak menghindarkan diri kita dari sifat-sifat mazmumah.

so, tak perlu lah kita berasa rendah diri dengan apa yang kita ada. cuba bayangkan pulak golongan yang kurang bernasib baik, dari situ akan timbul rasa insaf dan rasa bersyukur terhadap apa yang kita miliki sekarang. sebenarnya, nikmat IMAN dn ISLAM merupakan antara nikmat terbesar kurniaan Allah pada kita. kelahiran kita sebagai umat Muhammad saw merupakan nikmat teragung dari Allah swt, kerana kita merupakan insan lemah yang bertuah menjadi pilihan-Nya untuk menjadi khalifah di bumi ini dan bakal memperoleh syafaat Rasulullah di akhirat kelak. itu belum kira lagi nikmat kesihatan dan kesempurnaan kita sebagai seorang Muslim bagi menunaikan amanah sebagai hamba Allah SWT, so belajarlah untuk menjadi hamba yang bersyukur. [NOTE TO SELF]
sekian, wasallam.

# sesiapa yang bersyukur akan dimurahkan lagi rezekinya, subhanAllah! 

01 November 2012

LAST PAYPERRR!!!

sweet memory, :')
Assalamualaikum!

hai, im back! hehe, berhabuk dh blog ni sebab lama dh tk update. ok whatever, wht is the most important thing is! *drum roll* my exams are now over, alhamdulillah! so nw, im free. oh tk, sekarang sy dh bebass bebasssss bebasssssssss~ ok sorry, budak kuat terpengaruh memang cmni. masalahnya skrg, lawak ke der? tk kn, so forget bout it! actually, my tittle today tkda kena mengena pn dengan apa yang ada dlm kepala hotak ni. but i like to hear tht word, so funny! and and, i like to pronounce it! dont you think the word is cute?? ya Allah, whts wrong with me today?!! ok, straight to the point. time flies so fast, hurm. that should be my tittle, tp disebabkn diri ni dh admire dengan word kt atas tu so terpaksalah tajuk tu diubah. whatever it is, i just finished semester satu! err, cn you please give a big clap fr me? yay, thnk you thank you! even i knw you dnt do it, kn kn? ok tkpe, dh biasa syok sendiri. T.T

ok ok, i just wnt to say that i truly miss my memories at KUIM. expecially memories with my housemates, oh no! i mean, my adorable sistersss!! thanks fr the sweet moments siss, and thnks fr giving me the experience to become a younger sister! i love it, syukur alhamdulillah! bila saya study smpai malam, kak Erni selalu temankn. bila saya lapar, kak Fieffy selalu buatkn makanan. bila saya sakit, kak Ina risau sangat. bila saya tk tau kemas barang, kak Alis ada untuk tolong saya. dn bila saya gigit kuku, kak Nina selalu tegur. bila saya sedih, mereka selalu hiburkan. bila saya balik lambat, mereka tunggu saya balik sebab risaukn saya. bila saya nk jd baik, mereka bagi semangat tahap maksimum. bila saya buat salah, mereka selalu membebel. tp comel sangat, hehe. we are like one happy family, kn kn? huhu, gonna miss this momentssssss!
sekian, wasallam.

# they are not my seniors, they are my sisters! FULLSTOP

17 October 2012

EXAM MODE: ON! (1)

Assalamualaikum!

SORRY, NO NEW POST.
SAYA TENGAH EXAM NI.
DOAKAN SAYA YE.
TERIMA KASIH.
MAY ALLAH BLESS YOU!! =)

# give the best answers, good luck peeps!