07 August 2014

HONEY AND KIDS


Honey and her kitties!!
Assalamualaikum!!

Honey. gelaran yang aku guna untuk panggil seekor kucing ni, hm. aku ni seorang yang takut kucing, tapi Honey ni lah yang berjaya atasi masalah aku ni. alhamdulillah. satu malam ni aku dn kawan2 nk siapkn satu projek, kami buat kat kawasan luar rumah. tiba2 Honey datang, masa tu dia bunting. she looks tired, aku kesian tengok dia. tapi dia baik, dia tak kacau orang pun. aku bagi dia makan apa entah, i cant remember tapi Honey makan makanan tu! and masa dia makan tu, aku beranikn diri usap badan dia. dn aku ingat lagi, malam yang sama before sleep, aku sempat bacakan doa tidur kt dia. aku kesian nk biarkn dia seekor kat luar rumah, but ive too. aku selawat kt dia, aku zikr. besok pagi bangun Subuh, aku tengok dia tido depan rumah aku. ya Allah. aku kesian sangat, huhu. tapi aku masih takut dengan dia, before aku pergi class, aku sempat bagi dia makan lagi. aku seronok tengok dia makan, dn selang beberapa hari aku dn kawan2 setuju untuk bawak dia masuk rumah.

Honey tak banyak kerenah, dia tkda nk sepahkn barang. maybe sebab masa tu dia bunting, dia penat kot. aku banyak jugak seacrh pasal "tanda2 kucing nk beranak" sebab aku tkda pengalaman, dn banyak tanda2 nya sudah dialami oleh Honey. aku sediakn kotak untuk dia beranak, tapi dia tanak masuk dalam kotak tu. puas aku suro kawan aku masukn dia dalam kotak tu, mybe belum masanya lagi kot. aku selalu nasihatkn Honey supaya kuat, sebab aku bole nampak yang dia letih sangat. aku harap aku dapat tengok proses dia lahirkn anak nanti, aku excited nk tau anak dia berapa ekor!! and ya, petang tadi aku baru balik Melaka dari KL. aku masuk rumah je Honey terus datang kt aku gesel2 badan dia (aku dh berani sikit, hehe), pastu aku usap2 dia cam biasa. and guess wat!! aku tengok perut dia dh kempis, aku terus tengok dalam kotak yang aku sediakn untuk dia beranak tapi tkda pn anak dia! puas aku tanya Honey, dia tak jawab sampailah aku dengar sore anak2 dia bawah kerusi. ya Allah. ada tiga semuanyaaa, aku namakn mereka: HoneyStar, HoneyDew, HoneyMoon~~
sekian, wasallm.

# Finally, ada la sikit keberanian to touch dem (kitty)