27 May 2012

I MISS THEM!

Assalamualaikum!

hmm, video ni sangat bermakna untuk saya. thanks to Kalia Ayun fr this superb video, you are awesome! ok, maybe kamu tk kenal sesiapa pn dalam video ni. but i was there, keep on searching! ohh, dont forget to pause the song above before kamu tengok video ni. thnk you, ^_^

# semoga masih ada kesempatan untuk kita berkumpul semula, insyaAllah!

21 May 2012

HAVE YOUR DREAM!

Assalamualaikum!

seronoknya bila berangan, berangan tentang future lah for sure kn. saya suka berangan tentang diri saya pada masa depan, contohnya diri saya 1-10 tahun akan datang. of course lah, kalau kita berangan mesti yang positif kan. contoh macam nak berjaya, nak jadi kaya, nak hidup bahagia dan macam-macam lagi. mana ada orang yang berangan nak masuk penjara ke, kemalangan jalan raya ke ape ke kan. sama jugak macam saya, saya selalu berangan benda yang sweet dan indah-indah je. dengan berimaginasi gambaran untuk berjaya pada masa hadapan, ia sebenarnya dapat membakar semangat saya untuk mencapai gambaran tersebut! so, kesimpulannya tak salah pun kalau nak berangan. malah, ia akan memberi semangat kepada kita untuk mencapai apa yang kita angankan itu.

tapi, ingat! kalau kita asik mimpi di siang hari tanpa usaha dan perancangan, tak jauh bezanya dengan 'angan-angan mat jenin'! ingin saya tegaskan disini, sebagai manusia normal hari-hari kita pasti tak luput dari berazam tentang keinginan dan angan-angan. cuma yang membezakan, hanya usaha dan perancangan untuk merealisasikan angan-angan tersebut. angan-angan memang sesuatu yang indah, tapi ia amatlah memerlukan tenaga dan pengorbanan. sememangnya, angan-angan merupakan inspirasi utama untuk mencapai cita-cita ke arah kejayaan yang lebih cemerlang pada masa hadapan! untuk berjaya kita perlu ada matlamat, dan matlamat adalah angan-angan positif. tetapi kita perlu juga ada tempoh untuk mencapainya, barulah kita akan berusaha ke arah itu dan berjaya! kalau nak berjaya mestilah kita berangan dulu, lepas tu Doa-Usaha-Ikhtiar-Tawakal. nanti dapatlah hasilnya- DUIT! cubalah menjadi manusia bijak yang mampu mengubah angan-angan menjadi impian yang bernilai di alam realiti~

15 May 2012

KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA



Assalamualaikum!

dear readers, you know what? saya dapat tawaran masuk Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM), so? ok, itu tak penting. yang penting, saya dapat kos Undang-Undang dan Syariah! alhamdulillah, im so happy!! just imagine, sebelum dapat tawaran ni makan tak lalu dn tidur pn tk lena. huhu, tapi alhamdulillah. finally i get it, one-step forward! hmm, logo KUIM ni comel lah. warna pink pulak tu, at first saya ingat KUIM ni khas untuk student perempuan je. how sweet kn, but of cos im wrong lah kn!

saya tengok website KUIM, ada je gambar students lelaki. so warna pink tu takda kena mengena langsung dengan pengkhususan untuk perempuan saja. huhu, well. thanks KUIM sebab merancakkan kematangan pemikiran saya. so lepas ni takdalah saya cakap warna pink tu khas untuk perempuan je. haha, nonsense. yaa, anyway i cant wait untuk register sebagai official student KUIM. ehh, betul ke ni?? macam tak percaya je sebab...

# disapointments are just Allah's way of saying i've got something better, :)

09 May 2012

BYE BYE HIGH SCHOOL

shud i cry? =(
Assalamualaikum!

i think it still not to late to talk about SPM's result for 2011, congrates for those yang dapat result yang sexy dan amazing! and for the one which is biasa-biasa je dont be sad, chill ok. saya yakin kamu dah lakukan yang terbaik, tkpe tkpe. pasti ada yang lebih baik untuk kamu, percayalah pada janji Allah. man jadda wa jada- sesiapa yang bersungguh-sungguh dia akan berjaya, in sha Allah! mungkin rezeki kamu bukan hari ini, esok lusa siapa tahu kn? so, now! tak kira apa pn yang bakal terjadi, saya nak jurusan undang-undang. nak jugak, nak jugak!

kalau disuruh menyenaraikan 10 pilihan kerjaya sekali pn, saya pasti akan mengisi kesemuanya dengan kerjaya seorang peguam. FULLSTOP, ok then nampak tk kesungguhan kt situ? i dont mind samada kena ambik diploma dulu or faundation in law, wht is the most important thing is saya akan dapat menjadi seorang peguam. ameen, huhu. some people said, ambik diploma macam buang masa kn. lambat 2tahun dr student yang ambik faundation. but fr me it is ok, at least yang ambik diploma tu akan ada DIPLOMA and in sha Allah DEGREE. tp yang ambik faundation tu akan ada degree je, so nmpk tk kelebihan pada mereka yang ambik diploma? haha, saja gurau! sorry readers, i also dont know what im trying to differentiate. ok whatever, act dua2 pn ok! no worries, innallaha ma'anna!
sekian, wasallam.

# firma guaman Malaysia, nantikan kedatangan saya! :)

03 May 2012

ASSALAMUALAIKUM DUNIA!

err, hai! im new here, well...

im a muslim girl, and im proud of it!
im a daughter, a sister, a granddaughter, a niece, a cousin, a friend.
im a student, a young girl and a grown woman.
im a confident and scared, terrifiend and excited.
im loving and caring, thoughtful and hopeful.
im sick and tired, broken and whole.
im shy and friendly, carefull and careless.
im misunderstood, mislead and misguided.
im hardworking and determine, but a little scared on the inside.
i smile on the outside while im dying on the inside.
i listen to others, who wont listen to me.
i walk on eggshells, and i walk on fire.
im everything and nothing all, at the same time.

but, i knw- 
Allah SWT is always der to guide me! Alhamdulillah

im not a perfect girl like most of you out there, im pretty clumsy and sometimes i have a broken heart. my friends and i sometimes fight and maybe some days nothing goes right. but when i think about it and i take a step back, i remember how amazing my life truly is and that maybe (just MAYBE)- i like to be imperfect! err, abaikn. ok, anyway! thanks for reading, see you in the next entry! adoyai, apasal lah saya guna bahasa penjajah dalam first entry ni? spoil betul lah, huhu.