30 December 2012

SABARLAH WAHAI HATI

kesabaran itu pasti akan diganjari.
Assalamualaikum!

"oh my dear Allah, i felt so sinful today. i felt so sinful because i let myself to think and miss a man that is not my fated husband, huhu. ya Allah, apa yang aku rasakn ini hadir tanpa dipaksa! aku takut ya Allah, why do i miss him?? ya Allah, if he is not fr me please erase him from my mind. the sooner the better ya Allah, because it hurts so much to still love a man who dont notice it. plus, im not ready yet to think about all this! please erase him fast ya Allah, so that i cn set him free from the sins of letting me love him more than i should have love You! i know that love comes from You, but please erase this love if it is not good fr me. i would rather to be alone than having this love in me, i had neglected You much when i was obsessed loving him! betapa hinanya aku ya Allah, huhu.

if loving him is bad fr me, makes me not love him ya Allah. but if he is the one You have set fr me as my lifetime partner, let him come when it is fated as the time fr us to get married. so that i wont neglected You anymore, huhu. please let him come only when i had know You the most, so that i cn be the best fr him. i have so many weakness that makes me not good enough fr him, so please let him come when im at my best fr him! i lay everything to You, and i put my trust in You because i know You knw what best fr me! Dear Allah, if im to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to You! ameen, and dear readers! Allah knws best about the past, the present and the future. always hv faith in Allah, fr He knows us better than we know ourselves! in sha Allah, everything will be fine..." 

:monolog dalaman si anak dara:

24 December 2012

MIND YOUR WORDS

HR at- Tabrani
Assalamualaikum!

break jap, bersama Kit Kat! hei, Kit Kat kn product Nestle, Nestle tu produk Israel! puihhh, boikot boikot! ok, rehat bersama..... Kurma Yusuf Taiyoob! haa, settle. ok, hr ni ada cerita sikit. agak memanaskn hati saya, adoyai. cerita ni bkn untuk memburukkn sesiapa, just nk meluahkn apa yang terbuku di hati. sebelum tu saya nak admit yang saya ni pn bukan bagus dn hebat sangat sampai nk hentam orang lain kn, nauzubillah. bukan itu niat saya menulis post ni, harap maklum. saya juga manusia biasa mcm awak yang tengah baca post ni, sentiasa berusaha untuk menjadi yang terbaik disisi Allah SWT. kn kn, insyaAllah! ok, dengar ye. saya sedih sangat bila dengar orang disekeliling saya bebas mengeluarkan kata-kata kesat terutamanya masa tengah marah, ada jugak yang guna bad-words ni utk buat lawak.

lebih memalukan, ada yang menggunakannya untuk menjatuhkn orang dn membuka aib orang, masyaAllah! mana rasa kasihan dlm diri mereka terhadap sesama manusia?? saya yang tkda kena mengena pn sedih tau, apa lagi orang yang kena hina tu! the problem is, orang yang takda insurans mulut tu adalah mereka yang ternyata baik pada zahirnya! ya Allah, im so sad!! apa pandangan non- Muslims bila tengok keadaan sesetengah dr putera dn puteri Islam yang tkda insurans dalam menjaga percakapan ni? saya sedih, saya kecewa, saya hampa! saya tk kesah kalau orang lain turut mengecop saya tk pandai jaga mulut, sebab biasanya kerana nila setitik rosak susu sebelanga kn. tp apa yang lebih saya kisahkn is, awak mempermainkan agama saya!! awak seolah-olah menipu orang disekeliling dengan cara awak berpakaian, tp hakikatnya personaliti tk melambangkan peribadi awak!! huhu, peringatan untuk diri saya jugak! tk tau nk tulis apa dah, kecewa tau tak!
sekian, wasallm.

# ya Allah, jauhilah hamba- Mu ini dari sifat munafik! ameen, :'(

18 December 2012

DOSA-DOSA YAHUDI LAKNATULLAH

poster masa progrm klas, hee
Assalamualaikum!

bangsa yang paling kejam di dunia dn tidak berperikemanusiaan adalah Zionis atau Yahudi Laknatullah, bg mereka darah umat Islam adalah halal dibunuh dn tentera mereka yang berjaya membunuh umat Islam terutamanya pemimpin Islam akan mendapat pujian dn kenaikn pangkat! hmm, Yahudi ni memang degil dn tk prnah serik. mereka pernah buat kerosakan pertama di bumi Yathrib dengan menguasai politik, ekonomi dn sosial. then dorang menindas dn melaga-lagakan bangsa-bangsa lain, sebab tu Aus dn Khazraj selalu berperang. Yahudi Laknatullah sangat bangga menjadi bangsa yang pernah membunuh Nabi dn Rasul, that is why mereka menafikn munculnya Nabi akhir zaman! pelbagai usaha yang dilakukn oleh mereka untuk membunuh Nabi dn akhirnya mereka diusir dari bumi Khaybar pd bulan Muharam tahun ke- 7H, then sejak tu kemana saja mereka pergi pasti akan dibenci kerana sikap mereka sendiri yang sentiasa berbuat kerosakn.

ketika pemerintahan Islam suatu ketika dahulu, mereka pernah dengan penuh hina diberi belas ihsan bersyarat. masa kuasa Kristian nk bunuh mereka beramai-ramai di Andalusia pd 1492, kerajaan Islam Turki Uthmaniyah lah yang memberi mereka perlindungan di bawah kuasa Islam! tetapi sebagai balasan, mereka menghancurkn Islam dr dalam sehingga khalifah Islam yang besar dn menguasai 2/3 dunia runtuh secara rasmi pd 1924! dn semestinya kita merasai akibat itu sehingga sekarang, tengok! Palestin terus bermandi darah,penderitaan yang dilalui oleh mereka bagaikn tiada noktah! percayalah, pihak Yahudi sangat kaya sekarang dengan sokongan Amerika yang kononnya mengaku Polis Dunia. U.S menghantar 10-15 juta US Dollar sehari sebagai bantuan untuk Israel, plus negara-negara Arab yang kaya pulak melabur duit berbilion-bilion di Amerika. dn duit tu sewenang-wenangnya digunakn oleh Yahudi untuk menghancurkn Islam, ohh man! ni ado satu laei yang buek den menyirapp, president Barack Obama yang baru memenangi calon President untuk penggal kedua pulak hanya diam membisu seolah-olah apa yang dilakukn oleh sekutu kuatnya Zionis mendapat restunya! eh eh, apa kes ni mr. President? kata nk perjuangkn hak asasi manusia, mano bukti eh?? grr, geramnyaa!!
sekian,wasallm.

# Allah SWT Yang Maha Adil telah membela hamba- Nya dengan mengutus Nabi akhir zaman daripada kaum Arab, bukan Yahudi.

12 December 2012

SMS PENCETUS ZINA?


Assalamualaikum!

attention please. fr girls and boys out there, please spend some of your precious time to watch this video, it's very important! eh eh, dnt forget to pause the song above before tengok video ni. and make sure volume berada di tahap maksima, baru ada feel! hehe, thanks! and fr those yang dh tengok video ni, what do you think? hmm, i just want to say that- wanita yang mulia adalah wanita yang tidak dikenali bermulut celupar dn tidak terpengaruh dengan tipu muslihat lelaki. so, kamu setuju tak dengan tittle untuk entry kali ni? it's all up to you, because i knw everyone should have their own opinion. dn kepada mawar berduri perindu syurga yang sedang membaca post ni, may Allah SWT bless you all. and please, take care of yourself out there! :(
sekian,wasallm.

# menghantar SMS adalah harus sebatas urusan.

06 December 2012

PEMILIK CINTAKU SETELAH ALLAH DAN RASUL

Assalamualaikum!

amacam, gempak tk tajuk untuk post hari ni? tp jangan nk perasan ye, tajuk ni tkda kena mengena pn dengan bakal suami ke, bakal imam ke, bakal bapa kepada anak-anak ke, or anything yang membawa maksud yang sama. hmm, kalau saya ni dh kahwin bole lah dikaitkn tajuk ni dengan perkataan kt atas tu. tp sekarang saya belum kahwin, jd pemilik cintaku selepas Allah dn Rasul sudah tentulah.. *drum roll* jeng jeng jeng- AYAH DAN BONDA!! hehe, menjadi tk suprise saya ni? haha, nonsense! ok, maaf. lets carry on, ehem! melalui ekspresi cinta berpahala dalam ikatan halal yang diredai, Allah SWT telah mengurniakan kita kepada mereka sebagai tawa semasa susah, senyum semasa sedih, harapan semasa kecewa, ramai disaat kesepian dn gurauan disaat tegang. but sometimes, kita juga adalah tangis yang tk pernah kita inginkn.

Allah SWT mewasiatkn mereka kepada kita bukan untuk membayar jasanya dengan harga, tp ada harga lain yang mungkin tetap tidak cukup. ia adalah nilai yang melebihi harga kelima-lima huruf yang menyusunnya, iaitu CINTA. Allah SWT ingin cinta hadir pada wajah kita setiap kali bertemu mereka, dn Allah mahu cinta hadir pd tangan kita yang lembut memapah mereka. Allah suka apabila cinta hadir dalam setiap huruf ucapan, setiap nafas melalui paru-paru dn setiap getaran hati. hmm,saya rasa kalau nk taip semua tanggungjawab kita kepada ibu bapa MEMANG TAK LAH KAN! kerana ianya sangat banyak dn semestinya kita tk mampu untuk membalas semua pengorbanan dn jasa mereka tu, dn sesungguhnya hanya Allah SWT saja yang mampu membalasnya dengan ganjaran yang setimpal. apa yang terbaik ialah sentiasa mendoakan kesejahteraan dn memohon keampunan buat mereka tk kira sama ada mereka masih hidup atau pn sudah meninggal dunia, dn sentiasalah berbuat baik kepada mereka kerana sesungguhnya reda Allah SWT letaknya pada reda ibu bapa! last but no least, to my dear parents- "terima kasih cintaku, ibu dn ayah. aku bangga menjadi anak kalian!" =')
sekian,wasallm.

# kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa! :')