05 January 2013

KEM SINERGI II (part 1)

Assalamualaikum!

kem Sinergi 2 merupakn sebuah kem dimana 32 buah IPT telah menghantar wakil dn sememangnya mereka sangat awesome! masa sesi taaruf, kami diminta untuk membuat satu bulatan besar. gabung semua IPT, just imagine! dengan lebih kurang 100+ peserta, of course bulatan tu sangat besar kn. then Allah SWT telah memilih saya sebagai salah seorang peserta yang diminta utk memperkenalkn diri, so i hv to stand at the centre of the circle tu lah kn. then to choose the next person yang akan introduce diri dia, i hv to kick the ball yang ada betul-betul kt kaki saya. kalau bola tu kena kt awak, then awak lah yang akan ganti tmpt saya kt tengah-tengah bulatan tu! faham tk? ok then, saya pn kick bola tu sekuat hati! dah ada perkataan "sekuat" kn, so itu menunjukkn bkn setakat bola je yang terpelanting. masalahnya sekarang, kasut saya pn terpelanting sama! perghh, rasa mcm nak menyorok dalam peti ais je! semua nmpk tau tk, sampai emcee ckp-

"dik, saya suruh sepak bola. bukan sepak kasut..". 

ok next, time aktiviti "rapel" saya antara peserta yang paling tak sabau nk buat! excited tau tk, nk try jugak jd Superman kn. bila dh tiba masa nk berlepas tu, saya tk 'break' langsung. konon nk laju lah kn, baru ada feel mcm Superman. tapi masalahnya skrg, saya masih rasa slow! baru nk rasa jd superhero, huhu. tanpa berputus asa, saya cuba jugak kick2papan tu banyak kali dn cuba sedaya upaya gerakkan badan saya menyusuri tali tu. ok finally, kaki saya berjaya mencecah tanah. tp tk puas tau, sbb tak laju!! padahal dr awal dh berangan nk slide laju, then saya tanya abg yang jaga kt bwh tu knp saya punya cm slow then kamu tau apa dia jawab? fuhh, sabar sabar. dengan tenang dia jawab-

"adik laju sangat, abg ingat adik tk tau control. so abg controlkn dr bawah.." kbai.