10 May 2013

SABAR TU AWESOME

bukan nk poyo, cuba husnuzhon sikit~
Assalamualaikum!

kay mon, kay mon! look at the pictures above, ada artis nk bergambar dengan saya! booo, tak lawak pn. ok, maaf. hmm, last week i went to PWTC sempena Pesta Buku yang diadakan every year since tk tau bila. memandangkn baucer buku sebanyak rm250 masih tak luak, jadi saya ambik kesempatan untuk meluakkannya di Pesta Buku ni walaupun saya terpaksa berasak masuk ke dalam dengan ribuan pengunjung yang lain. kalau saya dilenyek time tu, confirm takda sape yang perasan. alangkah sadisnya andai itu terjadi, tapi alhamdulillah! ia tak berlaku pn, ok sambung cerita! saya nk beli dua-tiga buku ni, but i hv to line up fr almost 1 hour untuk membayor! just imagine, huhu. ok tkpe, sabar itu indah. i try to make myself undercontrol, kalau tk rasanya dh bersila kat line tu sambil makan pop corn. penat lah berdiri, tapi alhamdulillah. akhirnya, berkat sifat sabar yang dipaksa dn rungutan yang ikhlas dr hati dapatlah jugak saya membeli buku tu.

then saya jalan-jalan lagi untuk cuci mata, sampailah mata saya terpaku pada seseorang yang agak comel. macam pernah ku lihat wajahnya, tapi dimana ya! dalam tv sudah, tkyh nk propa sangat lah kn. ok, si comel yang saya maksudkn adalah! jeng jeng jeng, Heliza Helmi! tapi saya tak dapat bergambar dengan dia, huhu. dia mesti excited kalau tau Ania Narma nk bergambar dengan dia, tp tkpelah. Ramai betul orang, then saya teruskan perjalanan dengan perasaan yang agak hampa. tkpe, sabar itu indah! beberapa minit kemudian, Allah SWT mempertemukan pula saya dengan novelis Islamik yang sangat saya hormati dn kagumi kerana Allah SWT. masyaAllah, Ustazah Fatimah Syarha! saya sempat bersalam dn berborak dengan dia, huhu. terharunya, rasa macam tanak balik time tu! namun perjuangan harus diteruskn, dn kemudian! saya terserempak pulak dengan Ustaz Don Daniyal Biyajid! subhanAllah, kehilangan Heliza Helmi diganti dengan dua orang ulamak Malaysia! masyaAllah, INDAHNYA SEBUAH KESABARAN.
sekian, wasallm.

# sabar akan terasa lebih indah jika diiringi dengan rasa syukur!