30 November 2014

REL. STATUS


Assalamualaikum!

kadang2 aku tak faham dengan perangai sesetengah manusia yang sudah berpunya but stil bajet macam diri itu masih single and available. believe me dude, wat u give u will definately get back! Cinta itu satu fitrah yang datangnya dari Allah, ia satu amanah. so please be serius in your relationship, kalau belum rasa matang untuk serius dalam sesebuah hubungan so u dont have to prentnd sebaliknya. perhubungan ini melibatkn tanggungjawab babe, its not just u lap me and i lap u! U knw urself well right, dn hanya yang matang je tidak akan segan or takut nk mengaku diri sudah berpunya even yang "try" tu berpangkat lebih tinggi dari kita, hm. well, if u really love someone only fr His Sake u wil defintely get what im trying to say lah. dunia akhir zaman memang susah untuk mencari yang setia, tapi yakinlah bahawa ada nilai di Mata Allah untuk setiap usaha yang kita lakukan keranaNya. kamu tahu sampai bila kamu akan bahagia dengan pasangan kamu?? selagi kamu dn dia tidak lupa kepada Sang Pemberi Bahagia, in sha Allah. so bercintalah kerana Allah, jangan main2 dengan cinta yang tinggi nilainya di sisi Islam tu. and after dis bila ada orang tanya status diri kamu yang sudah berpunya tu, just make it clear and simple. maybe u cud say smth like…

"YA, SUDAH BERPUNYA. JANGAN DITANYA LAGI, CUKUP HANYA DOA..."