09 May 2012

BYE BYE HIGH SCHOOL

shud i cry? =(
Assalamualaikum!

i think it still not to late to talk about SPM's result for 2011, congrates for those yang dapat result yang sexy dan amazing! and for the one which is biasa-biasa je dont be sad, chill ok. saya yakin kamu dah lakukan yang terbaik, tkpe tkpe. pasti ada yang lebih baik untuk kamu, percayalah pada janji Allah. man jadda wa jada- sesiapa yang bersungguh-sungguh dia akan berjaya, in sha Allah! mungkin rezeki kamu bukan hari ini, esok lusa siapa tahu kn? so, now! tak kira apa pn yang bakal terjadi, saya nak jurusan undang-undang. nak jugak, nak jugak!

kalau disuruh menyenaraikan 10 pilihan kerjaya sekali pn, saya pasti akan mengisi kesemuanya dengan kerjaya seorang peguam. FULLSTOP, ok then nampak tk kesungguhan kt situ? i dont mind samada kena ambik diploma dulu or faundation in law, wht is the most important thing is saya akan dapat menjadi seorang peguam. ameen, huhu. some people said, ambik diploma macam buang masa kn. lambat 2tahun dr student yang ambik faundation. but fr me it is ok, at least yang ambik diploma tu akan ada DIPLOMA and in sha Allah DEGREE. tp yang ambik faundation tu akan ada degree je, so nmpk tk kelebihan pada mereka yang ambik diploma? haha, saja gurau! sorry readers, i also dont know what im trying to differentiate. ok whatever, act dua2 pn ok! no worries, innallaha ma'anna!
sekian, wasallam.

# firma guaman Malaysia, nantikan kedatangan saya! :)