08 June 2012

MINGGU HALUAN SISWA (MHS)- KUIM

Assalamualaikum!

alhamdulillah, dh selesai pn Minggu Orientasi kt KUIM selama seminggu (Isnin-Jumaat). at last bole pn saya balik rumah jap, lega!! well, MHS di KUIM takda la teruk sangat. dh nama pn minggu orientasi kn, so memang kena jadi askar la time tu. entah macam mana saya bole jadi sangat berdisiplin, haha. tapi alhamdulillah, abang2 dn kakak2 fesi semua baik2 dn sporting belaka. dn secara tidak sengaja saya turut menyimpan hasrat untuk mengantikn tempat mereka bagi pimpinan akan ada, agak2 ada peluang tak? back to d topic, rasanya kt mana IPT pn akan ada minggu orientasi ni untuk pelajar2 baru kn. so terpaksalah saya merelakn semua ini, dalam hati tak putus2 berdoa supaya dipercepatkn tempoh pengajian aku selama 3tahun di sini. aamiin

tapi ada jugak la beberapa orang yang jelas ke-kerek-an nya tu, just imagine! i smiled at dem kot, tapi tak senyum balik pada saya! ok, maybe mereka tak nampak senyuman saya masa tu... dimaafkn. untuk penempatan pulak, alhamdulillah. saya ditempatkn dengan 4orang pelajar satu batch tapi berlainan kos dn 4orang yang selebihnya adalah pelajar senior, Allah. seram pulak bila dengar perkataan 'senior' ni, semoga mereka baik2 belaka dn mampu menerima kehadiran kami adik2 dengan lapang hati. memandangkn senior2 masih bercuti semester, so we (juniors) cud only get to knw dem minggu depan. selepas bermula musim pembelajaran, huhu. harap2 kisah yang saya baca dn buat research pasal senior buli junior ni tak berlaku lah pada saya dn kawan, hopefully! dn kalau blog ni tak di-update selepas dari entry ni dalam tempoh masa yang lama, means dat perkara di atas perlu diberi perhatian! lets see~