14 June 2012

PENGALAMAN DI IPT

Assalamualaikum!

haa, dah tiba masanya untuk saya menceritakan pengalaman pertama berjauhan dengan family dn pengalaman berdikari. huhu, macam sedih je! ok, first week kat KUIM ada Minggu Haluan Siswa (MHS). saya ingat guys je yang terlibat, dah cakap haluan siswa kan. takda pulak haluan siswi, so mengikut kepala otak saya siswi boleh bawak haluan masing-masing on that day. tapi rupanya tidak sama sekali, siswa dan siswi terlibat sama dalam program tu! yay, padan muka saya! saat yang tidak diingini telah tiba, huaa..!! saya memang benci orientasi, tk tau kenapa. but i dont like it, huhu. pada mulanya, of course lah hati cepat rapuh. rasa macam nak melalak je bila family saya nak balik KL dah, huhu.

saya pun nak ikut, pleasseeee!! tapi semua kata-kata dan perasaan ni saya simpan dalam hati, saya tak tunjuk pun. eceh, berlagak lah tu. konon-konon dah dewasa kan, boleh hidup sendiri. pigi dahh, setiap kali nak tidur je mesti bertemankan air mata rindu pada family! huhu, i cannot stand anymore! i wanna go back home, pleassseeeee!! once again, JANGAN HARAP LAH YE CIK ADIKK.. everytime family saya call, saya diam je. saya tak bercakap sebab masa tu sebak gila dengar suara mereka, ya Allah! hanya Allah yang tau keadaan saya masa tu, saya cuba tahan tangisan sebaik mungkin! tanak terkantoi lah katakan, hehe. i try to act macam biasa, nothing happen kn. tapi hakikatnya, hati dah banjir sebab meraung nak balik. huhu, kesiannye bila teringat balik! anyway, saya bersyukur kerana hari-hari tersebut telah berjaya aku hadapi. one-step forward, and now i have to face a pile of books around me!