26 June 2012

TERIMALAH KASIH

Assalamualaikum!

ok, i hv one question! korang pernah tk rasa bengang bila korang dh penat-penat sacrified something untuk tolong someone, then orang yang korang tolong tu buat selamber badak je. tk ucap terima kasih pn, senyum pn tk! Ish, ada ke patut kita diperlakukn sebegitu? Kenapa ye masih ramai manusia yang masih berat mulut nk ucapkan terima kasih, susah sangat ke? bukan kena guna kredit pn, alahai. serius, i hv no idea about that! yes, i knw. if i help people, of course i do it sincerely. but at least, a simple thanks might be enough to show politeness and respectness! so i dnt knw why it is so hard to say thank you, maybe dia sakit tekak sebab tertelan halkum kot. 

kalau camtu, senyum pn ok what! ni tidak, dengan muka selamber dia blah macam tu je. saya tau lah yang saya ni bukan princess that someone perlu melutut or say thank you in the most perfect way, but at least threat me as a human lah. honestly, i was raised to say 'thank you' and 'you are welcome' in order to show my respectfulness. tk susah pn, setakat satu dua perkataan tu apalah sangat kn. tk rugi pn ucap kata-kata penghargaan ni, serius! kalau tk percaya, lepas ni cuba tau! and for those yang terasa diri dia almost the same or exactly the same macam apa yang saya tulis ni, ringan-ringankn lah mulut tu untuk mengucapkan TERIMA KASIH. tkyh laa sombong sangat, we are all human being. we need each other, huhu.
sekian,wasallam.

# saying "thank you" is more than good manners, (Y)