26 August 2012

SALAM AIDILFITRI

NOTE TO SELF.
Assalamualaikum!

ok fine, saya terpaksa terima hakikat yang hari ni dh masuk bulan Syawal. so i hv to say goodbye to dear Ramadan, huhu. ok, tnk sedih-sedih. dh bulan Syawal ni, so dikesempatan ini saya ingin mengucapkn Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dn muslimat yang menetap di bumi Allah. expecially fr those yang mengenali diri ini- although no face to face, do not shake hands, but hearts was close to saying sorry fr any mistakes! zero zero tau, hehe. alhamdulillah, dapat jugak saya meraikan Aidilfitri pada tahun ni. syukur di atas nikmat ini ya Allah, i really appreciate it! time raya ni yang syoknya sebab banyak cerita best kt tv, so kalau nk pergi beraya rmh saudara mara memang saya akan fikir 100x. kena fikir betul-betul, nk duit raya ke atau nk tengok cerita best! ok, mostly saya akan pilih duit raya. so terpkasalah saya merajinkn diri untuk pergi beraya, huhu.

then kalau pasal kuih raya,memang saya akan tibai abis-abis. err, kt rumah saya pn sayau sndiri yang abiskn kuih-kuih raya tu. tk smpat nk jamu dekat tetamu pn, hehe. maaf ye ibu dn ayah, i will try to control myself this year. tp tk jamin tau, huhu. i think saat paling best time raya ialah pada malam raya, memang syok abis time ni! riuh rendah, seronok sangat tau tk! semua bekerjasama utk menyiapkn persiapan nk raya, lagi-lagi time bakar lemang dn anyam ketupat! saya kn mmg suka menyebok, so tk hairanlah kalau semua lemang dn ketupat tu ada yang tak menjadi! expecially ketupat yang saya anyam, sejak azali lagi aku masih tk dapat bentuk yang sepatutnya untuk ketupat tu! ketupat saya mesti tk cukup sifat, grr! panas je hati ni sbb usaha saya selalu tk menjadi, tp biar jelah. orang nk makan isi dia, bukan bentuk ketupat tu! so, tkda masalah pn. cehh, ayat nk sedapkan hati ni. huhu, kesian. ok, thts all fr today. once again, Selamat Hari Raya!! semoga berbahagia disamping family tersayang, jangan main mercun tau! bahaya, tp kalau nk main jugak sukati lah. happy holidys,bye!
sekian,wasallam.

# may Eid-ul-Fitr bring happiness in your life! insyaAllah, =)