15 August 2013

KEEP YOUR PRAYERS FOR MORSI & MESIR

teringatku kepada Saidina Abu Bakar as- Siddiq~
Assalamualaikum!

ya Allah, sedihnya bila tengok keadaan yang melanda Mesir sekarang! just imagine, bulan Syawal yang sepatutnya diraikan dengan gembira diganti dengan keadaan yang amat menyayat hati. jeritan, tangisan, bunyi2 senjata api dn macam-macam lagi yang sedang saudara kita lalui di Mesir sekarang ni. it is totally different dengan keadaan di Malaysia kn, haa! dont forget to say ALHAMDULILLAH, bersyukurlah kerana Malaysia masih aman dari bunyi-bunyi senjata and all that. ok people, try to take five and look around you. most people at Malaysia sekarang tengah enjoy tengok movie, layan social network, membongkang atas katil and banyaaaak lagi. excuse me, tak semua ok! tapi, terfikir tak kamu tentang keadaan saudara-saudara kamu di Mesir sekarang?? what will they eat today?? are they have time to update blog like me?? are they still can smile like us?? are they still can meet their family like yesterday?? are they alright?? there are still 1001 things that you have to think about especially when you are not thankful for what you have in your entire life, jadi bersyukurlah!

dear readers, honestly i dont know what should i do everytime i read the info bout the situation at Mesir in this critical time. especially when i look at the photos, ya Rabb! im spechless, sedih, jeles (nk syahid jugak!), geram, and many moreessss! mereka disana berjuang mati-matian tak kira muda/tua, lelaki/perempuan, kaya/miskin, sempurna/cacat demi seorang pemimpin yang kuat pegangan agamanya kepada Allah SWT dn Rasul- Dr. Mohamed Morsi. sedangkan kita di Malaysia? Allahu Rabbi, keadaan mereka betul-betul memberi keinsafan kepada saya! dear Muslims, PLEASSEEEE. keep on praying fr them, expecially fr Dr. Morsi. semoga dia kuat menghadapi tentangan dari musuh-musuhnya, dn semoga dia sentiasa berada dalam lindungan Allah Azza Wa Jalla! huhu, sedihnyaaaaa! and, one more thing! jet jet Malaysia yang sering ditayangkn semasa perarakan Merdeka 31 Ogos, diharapkan dapat dihantar ke Mesir kerana mereka lebih memerlukan jet-jet tu untuk menentang musuh-musuh Islam berbanding kita di Malaysia. ya, i know it is impossible. hey hey, tapi semua bole berlaku dengan izin Allah kn! sama-samalah kita berdoa ye, sesungguhnya Allah SWT sentiasa bersama kitaaaaaa!
sekian, wasallm.

# they have weapon, but we have Allah! WHAT CAN BE MORE POWERFULL THAN ALLAH? :')